Al vanaf de eerste shoot had ik een hele goede klik met Joshua. Hij is super vriendelijk, relaxt en professioneel. Toen ik jaren later voor mijn boekcover en bedrijf een fotograaf zocht twijfelde ik geen moment. De shoots zijn - ondanks mijn lichte angst voor de camera - heel erg leuk! En ben nog elke dag blij met de foto's. 
"Vlak na het tekenen van mijn contract moest er een auteursfoto gemaakt worden, en hoewel ik volledig overweldigd was en best wel zenuwachtig, wist Joshua me binnen een minuut helemaal op m'n gemak te stellen. Dat was knap, en stelde me in staat om op te merken hoe bijzonder het was om door hem op de foto gezet te worden: hij is intuïtief, creatief en zet altijd een extra stap voor een nèt iets betere foto. Ik heb hem verder leren kennen als ontzettend vriendelijk, geïnteresseerd en gepassioneerd. Een bijzonder mens, en absoluut mijn favoriete fotograaf." 
Joshua is precies wat ik zoek in een fotograaf. Hij is tijdens de shoot volledig in zijn element en heeft alles onder controle, maar dan wel op de meest relaxte manier. Zo haalt hij het beste uit de beschikbare tijd en uit het model. Het resultaat spreekt natuurlijk voor zich en dat was uitstekend. Tot de volgende keer!
-Erik van der Meijs, HDPHNS
Het feit dat mijn publiek steeds groter groeit, brengt me zo ontzettend veel mooie dingen. Zo word ik in groeiende mate bevestigd in wat ik probeer uit te dragen: dat we er mogen zijn precies zoals we zijn, dat we diep vanbinnen stiekem heel erg op elkaar lijken en dat onze behoeftes en talenten aandacht verdienen, vooral van onszelf. Maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee… 

Zo werd ik de afgelopen twee weken geïnterviewd voor drie verschillende tijdschriften en online platforms. En komt bij die interviews in de meeste gevallen ook fotografie kijken. Bij de één word je door professionals volledig in de make-up gezet en uitgedost en in het geval van de shoot van gister voor Gezondnu mocht ik in mijn eigen kloffie komen opdraven. Beide scenario's werpen flink wat onzekerheden op: 

Wat als ik ’s ochtends niet kan poepen? Of drie keer verkeerd rijd op weg naar de studio? Wat als ik de kleding tóch niet pas?? Of als de fotograaf alleen maar gewend is “echte” modellen te fotograferen? Wat als ik totaal dichtklap? Of héél erg begin te zweten?? Wat als mijn setje kleding toch niet “zomers” genoeg is of niet voldoet aan de instructies? En worst case scenario: wat als de fotograaf een veel te knappe, coole hipster-dude is en ik me à la highschool huilend op de wc opsluit? 

Dan is het écht héél fijn om ontvangen te worden door het soort fotografen als Joshua Rood, die je direct op je gemak stellen, interesse tonen in wat je doet en de vredelievendheid, positiviteit en het geduld uitstralen om het beste in je naar boven te halen. Het hele debacle heeft me weer vijf jaar van mijn leven gekost, maar wat heb ik er uiteindelijk van genoten en wat ben ik blij met het resultaat. Niet omdat ik er perfect uitzie… maar omdat ik mijn vrije zelf in de foto’s terug herken… en hij snapt dat dat mooi is. 

#fotoshoot #goodphotographer #dankbaar #greatful #gezondnu

Joshua Rood is snel, communicatief en heeft een prettige eigen stijl. Voor Runner's World heeft hij al veel betekend.
- Runner's World-hoofdredacteur Olivier Heimel
Joshua is een enthousiast mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in de persoon die hij voor zijn lens heeft. Dat zie je terug in zijn foto's. Hij verstaat de kunst mensen op hun gemak te stellen. Daarom lukt het hem om mensen die nooit poseren en sterker nog, mensen die eigenlijk niet eens willen poseren heel mooi en écht in beeld te brengen. Verder is hij flexibel, betrouwbaar en snel. Het is dus heel prettig samenwerken met Joshua!

-Saskia de Jong, managing editor Bindinc Custom Media
Van een collega die al vaker met Joshua Rood heeft gewerkt heb ik zijn gegevens gekregen. De eerste kennismaking was al heel goed, Joshua is een heel professioneel en prettig persoon. Betrokkenheid, leergierigheid, humor, inzet en loyaliteit zijn kenmerkend voor Joshua. 
-Patricia Dijkstra, Royal Talens
Joshua is een fijn persoon als mens en als fotograaf. Hij heeft oneindig
veel geduld met mensen en dit is zijn kracht. Mensen voelen zich snel op
hun gemak bij Joshua en dit komt ten goede van de fotografie. Ook is hij
snel met aanleveren en kan hij de beelden bewerken mocht dit nodig zijn
(stukken aanzetten of kleurcorrecties) 
-Christel Geense, Chrisfris Art Direction and Graphic Design
"Joshua is een kundige fotograaf met passie voor zijn vak. Bij de shoots waar wat meer tijd is, probeert hij geregeld nieuwe technieken of apparatuur uit. Hij heeft oog voor detail en maakt slim gebruik van de omgeving waarin hij de foto's maakt. Degene die voor de lens staat, weet hij altijd goed op zijn gemak weet te stellen. Daarbij werkt hij snel, wat erg prettig is bij mensen met een krappe agenda. De foto's stellen nooit teleur."
-Sandra Scherpenisse, Fonds Slachtofferhulp
Er zijn weinig fotografen als Joshua, die zo snel en praktisch iets op beeld krijgen dat waarachtig én mooi is. Heel fijn werken!
-Justine Pardoen, filosofisch practicus